Naše kancelář je místo, kde jsme mnohem častěji než ve vlastní ložnici. Vždyť průměrný Čech stráví v práci více než 2 000 hodin ročně. Proto se stane, že občas zapomeneme na pravidlo „Co je v domě, není pro mě.“ Z kanceláře se tak někdy stane naše ložnice a následně z ložnice naše kancelář. Jak tomu zabránit?

Rada číslo jedna: Položte si otázku, jestli vám to za to stojí.

Když se scházíte s někým novým, má to jednu ohromnou výhodu. Až vás přestane bavit nebo začne zlobit, prostě ho vymažete z mobilu. Chvíli budete statečně ignorovat jeho sms zprávy a telefonáty a pak už můžete celý život předstírat, že jej vlastně neznáte. Pokud vaším novým objevem není zrovna kolega z vedlejší kanceláře. Víme, teď je to tak vzrušující. Díky němu se těšíte do práce, na poradu, kde si vyměňujete významné pohledy, které už zachytili všichni ostatní kolegové dokonce i pan údržbář, jen vy si stále trváte na svém, že jste tak úžasně nenápadní. Snažíte se před svým novým objevem předvést v nejlepším světle, proto hýříte příjemnou a nakažlivou náladou na pracovišti, doslova sršíte novými nápady a jste tak v práci mnohem více produktivní než dříve. Dokonce vám nevadí přesčasy a teambuilding o víkendu najednou vidíte z úplně jiné perspektivy. Spotřeba čaje vám stoupne o 100%, protože do kuchyňky musíte projít kolem jeho otevřené kanceláře. A vždycky, když se tam náhodou potkáte – a ta náhoda je tak desetkrát denně- příjemně se vám roztřesou kolena. Těšíte se na společné projekty, při kterých jste výkonnější než kdykoliv jindy.

Bohužel ani u vztahu na pracovišti si zpočátku nemůžete být jisti, jak dopadne. Ale na rozdíl od ostatních vztahů, v případě rozchodu, svého expřítele ve firmě budete potkávat stále. A budete s ním muset mluvit a spolupracovat a ještě se tvářit mile. Pokud si nejste jisti, vzpomeňte si na svého nejhoršího partnera či ctitele, s jakým máte doposud zkušenosti. A teď si představte, že kdykoliv si půjdete udělat do kuchyňky čaj, budete se muset potkat. Pokud vás při této představě jako první věc napadlo, že si raději budete do práce nosit termosku s čajem, pak si svůj úmysl povýšit kolegu na partnera raději rozmyslete. I kdybyste toto překonali, uvědomte si, že váš kolega (partner) tak silný být nemusí. A položte si otázku, zdali dokážete čelit případným útokům z jeho strany.

Rada číslo dvě: Nedejte šanci pomluvám

Pokud je tento vztah vážný, řeknete o něm ostatním kolegům. Udělejte to jedním rychlým a stručným prohlášením. Zamezíte tak pomluvám. Tajemství je zajímavé jen do té doby, dokud je tajemstvím. Pokud se stane veřejnou informací, ztratí na své pikantní příchuti. Připravte se na to, že vaše zábavná hra, plná dvojsmyslů a žhavých pohledů na poradě bohužel tímto končí. Budete neustále pod drobnohledem vašich kolegů, kteří si rádi hrají na strážce zákona a morálky. Pravděpodobně se na poradách budete k sobě muset chovat formálněji než doposud.

Rada číslo tři: Nenoste si práci domů

Občas je vzrušující udělat si z kanceláře ložnici. Váš vztah tak okořeníte špetkou zakázaného a vášnivého. Ale pozor, abyste to nedělali i opačně. Nenoste si pracovní problémy do ložnice. Neřešte s partnerem v ložnici pracovní úkoly.
Jako bonus jedna rada na závěr. Pokud vám jde pouze o nezávazný vztah, zaměřte svoji pozornost mimo pracoviště. Nestojí to za ty potíže, které vzniknou. Běžte do vztahu s kolegou, jen pokud jste si jisti, že je výjimečný a bude to stát za to. Nesnažte si získat pověst profesionální firemní partnerky, která toho výjimečného potkala už snad v každé kanceláři ve firmě. Ruku na srdce, tolik výjimečných mužů ve firmě určitě nemáte.

CategoryZaměstnanci

© 2023 PersonálníŘeditelka.cz od Personální institut, s.r.o.

logo-footer