The Secret, nebo také česky Tajemství, je metoda osobního rozvoje, která se předává z generace na generaci už tisíce let. Naučí vás mít pod kontrolou mysl, protože jedině tak, můžete řídit svůj život. Vy sami pak rozhodnete, co se vám stane a naopak, čemu se v životě vyhnete. Jedním článkem však nic nezachráníte. S touto metodou se někteří lidé seznamují i několik měsíců, než jí porozumí. Celý zbytek života se pak v ní snaží zdokonalit.

V čem děláme chybu?

Moudrých rad o tom, jak, na co a proč máte myslet, bylo napsáno už mnoho. Zapomeňte na ně. Ti, kteří si doma trpělivě opakují formulky typu – „Chci být bohatý, chci být bohatý“, a pak se diví, proč jim zase přišla další složenka, vědí, že nic takového nefunguje. A mají pravdu.

Všechny knihy o osobním rozvoji jsou stejné, v každé z nich najdeme takovou radu. Když se snažíme myslet pozitivně, jsme sice na dobré stopě, ale k cíli nás nedovede.

Metoda The Secret je velmi složitá a učí nás pracovat s vlastním podvědomím. Mezi touto metodou a všemi ostatními radami, jak zlepšit svůj život, jsou tří základní rozdíly.

Rozdíl číslo 1: Konkrétnost

Klasická rada pro osobní rozvoj: Představujte si, co od života očekáváte.

Po téhle radě si každý začne dokola opakovat formulku jako: Chci být bohatý, chci být bohatý. Nebo jakékoliv jiné své přání. Uplyne nějaký čas, pořád jste chudí a tak vás to přestane bavit.

Postup metodou The Secret: Uvědomte si, co přesně chcete. Pokud si přejete být bohatý, představujte si sami sebe jako bohatého. Nezaměřujte se na své přání, ale dejte mu konkrétní podobu. Představte si například, že vcházíte do svého nového luxusního domu. Projděte celým domem, místnost po místnosti, pozorně si je všechny prohlédněte. Později musíte být komukoliv schopni detailně dům popsat, tak jako byste tam skutečně byli. Čím konkrétnější budete tím lépe. Projděte dům, až k vašemu bazénu. Stoupněte si na jeho hranu. Cítíte vodu, jak se jemně dotýká špiček vašich prstů u nohou. Sejděte do bazénu a ponořte se. Jaká byla ta voda?  Teplá, chladná, mrazivá? Pokud to nedokážete zcela přesně popsat, pak musíte trénovat vaši představivost. Nejste schopni svému přání dát konkrétní podobu. Omezíte se pouze na formulku, chci být bohatý. Pokud si ale nedokážete detailně představit, co to znamená, být bohatý, ani ve svém snu, těžko se to může stát v realitě. Být konkrétní se zdá být jednoduché, ve skutečnosti je to velmi náročné a chce to cvik. Pokud to budete dělat skutečně poctivě a efektivně, můžete být zpočátku z toho unavení. To, co si přejete, si musíte umět představit tak živě, jako byste to skutečně prožívali. Musíte si být schopni vybavit detaily jako je vůně, chuť, horko, chlad apod. Čím konkrétnější budete, tím je vaše šance na realizaci snu vyšší.

Rozdíl číslo 2: Formulace plánu

Klasická rada pro osobní rozvoj. Myslete pozitivně.

Většina lidí začne uvažovat opět ve smyslu, například: Chci být zdravý, už nechci být stále nemocný.

Postup metodou The Secret:  Pokud si budete přát být zdravý, nikdy zdravý nebudete. Vaše podvědomí pracuje na základě podnětů, které mu sami vysíláte. Pokud si přejete být zdravý, děláte to pravděpodobně kvůli strachu z nemoci. Váš strach z nemoci, ve vás vyvolal přání být zdravý. Ale ten strach je silnější, vzhledem k tomu, že dokázal vyvolat přání. Vaše podvědomí tak vnímá tuto silnější část, která vám našeptává: „Jsem nemocný, chci být zdravý.“ To, co si tedy vaše podvědomí pamatuje je, že jste nemocný. Jak tedy pak, můžete být zdravý, když jste nemocný? Proto vás ostatní metody osobního rozvoje nikdy neuzdraví. Metoda The Secret vám radí, nemyslete na nemoc. Kdykoliv si vzpomenete na fakt, že jste nemocní, okamžitě se snažte přenést pozornost jiným směrem. Pokud se vy sami nebudete cítit jako nemocní, vaše zdravotní potíže ustoupí. Využijte opět metodu konkrétních představ, která byla výše popsaná. Nemyslete tedy na to, chci se uzdravit, myslete na to, že už zdraví jste. Představujte si sami sebe, co podniknete, až se budete cítit lépe. Snažte se být ve svých představách, co nejvíce konkrétní. Snažte se vyvolat představu, jak se budete cítit bez zdravotních potíží. Pokud máte bolesti, představte si, že vás nic nebolí. Pokud máte depresi, představte si ten bezstarostný pocit lehkosti, když vás nic netrápí. Ve svých představách takový jste. Teprve, až nebudete schopni rozlišit tuto představu od reality, začnete se uzdravovat. Protože to, jak dobře se cítíte ve vašich představách, přenesete do skutečnosti.

Rozdíl číslo 3: Pojetí víry

Klasická rada pro osobní rozvoj: Věřte, že se vám vaše přání splní.

Většina lidí netrpělivě očekává splnění svého přání.

Postup metodou The Secret: Přistupujte k vašemu přání jako k objednávce. Když si objednáte žehličku, nepochybujete, že vám ji doručí. Nečekejte tedy netrpělivě, jestli to vážně vyjde. Buďte si jisti, že se vaše objednávka vyřizuje.

Pochopit The Secret je velmi složité. Ještě složitější je naučit se efektivně uplatňovat tuto metodu ve svém životě. Pokud chcete patřit mezi ty, kteří chtějí ovládat svůj života a metodu The Secret, kontaktujte naši personální ředitelku zde.

CategoryZaměstnanci

© 2023 PersonálníŘeditelka.cz od Personální institut, s.r.o.

logo-footer