Uchazeč o zaměstnání přinesl na pohovor životopis a lékařské potvrzení o své krevní skupině:“ Mám nulu“, hrdě hlásil personalistovi. To je přesně ta krevní skupina, kterou personalista požadoval. Ne, není to výběrové řízení na profesionálního dárce krve. To jen v Japonsku hledají ředitele.

Zatímco v České republice se vás na pohovoru nemohou zeptat na věk, zdraví, ani rodinný stav, v Japonsku se toho nebojí a jdou ještě dál. Stejný důraz jako na vzdělání, kladou také na vaši krevní skupinu. Astrologie nebo grafologie, že jsou u nás nekonvenční metody při pohovorech? Ale kdeže… Co byste teprve řekli na Japonsko, kde je běžně krevní skupina součástí požadovaného profilu uchazeče?

Japonci přitom tyto metody hodnocení opírají o vědecké výzkumy, které tvrdí, že jednotlivé krevní skupiny lidí, spojuje také podobná povaha, vlastnosti, silné stránky i nedostatky. Zatímco psychologické testy můžete při pohovoru přechytračit, krevní skupina hovoří jasně. Vědci ji považují za jakýsi vlastní osobnostní profil, který vás provází celý život.

O tom, jestli mají pravdu, se můžete přesvědčit sami. Přečtěte si charakteristiku vaší vlastní krevní skupiny:

Krevní skupina nula

Pokud máte krevní skupinu nula, jste potomkem nejstarších lidí na této planetě. Vaši předci pravděpodobně nepochází z Evropy, ale jsou to Barbaři. Tato krevní skupina byla velmi rozšířená v období, kdy se lidé živili lovem a z toho také pramení vaše povaha. Jste tvrdohlavý, ambiciózní a soutěživý. Dodnes ve vás dřímou lovecké pudy vašich předků a je proto velmi snadné vás vyprovokovat k soutěži či dokonce k souboji. Rádi lovíte, ale sami jste neradi loveni. Podřízená pozice vám vadí, vyhledáváte proto řídící funkce. Zároveň vás charakterizuje obrovská velkorysost. Jistě víte, že tato krevní skupina je dnes již velmi vzácná. Lidé s krevní skupinou nula pomalu vymírají. Krevní skupina je nám totiž dána již okamžikem početí a plod si ji převezme buď od otce či matky. Pokud má jeden z párů jinou krevní skupinu než nula, je více pravděpodobné, nikoliv jisté, že dítě převezme krevní skupinu po něm. Pouze pokud jsou oba partneři nula, musí mít nulu. Proto tuto krevní skupinu má u nás jen 15% populace.

Krevní skupinu nula lze charakterizovat jako krevní skupinu vítězů. Tím, že se jedná o nejstarší krevní skupinu, musela se v průběhu evoluce nejvýrazněji přizpůsobit všem vývojovým změnám a přežít. To vysvětluje také silný imunitní systém jejich nositelů. Bohužel jejich imunitní systém je natolik silný, že často napadne i vlastní tělo, pokud omylem vyhodnotí nebezpečí.
Lidé s touto krevní skupinou bývají rození manažeři a vedoucí pracovníci. Velmi dobře se jim pracuje s lidmi s krevní skupinou A. Mají vysoké sebevědomí, pro svůj cíl jsou schopni mnohé obětovat. Většinou ho však dosáhnou. Neustále na sobě pracují. Mnohým lidem, proto mohou připadat sobečtí, zaujatí jen vlastní osobou. Nemohou za to. Je to dávný instinkt lovce, který zdědili po svých nejstarších předcích. V dobách, odkud tito lidé pochází, platilo jen jedno pravidlo: „Sežer nebo budeš sežrán“. Lidé s krevní skupinou nula si prostě jen nevšimli, že tu máme dávno civilizaci a proto jednají instinktivně, jakoby jakákoliv porážka pro ně znamenala smrt.
Osobnosti s touto krevní skupinou se uplatní jako politici, manažeři, prodejci, podnikatelé, spisovatelé a terapeuti. Krevní skupinou nula se může pochlubit například Michael Schumacher.
V příštím díle se seznámíme s nositeli krevních skupin a A a B.

CategoryZaměstnanci

© 2023 PersonálníŘeditelka.cz od Personální institut, s.r.o.

logo-footer