Pokud nevíte, jakou máte krevní skupinu, nehlaste se na pohovor do Japonska. Neuspějete. Zdejší personalisté vybírají zaměstnance podle jejich krevní skupiny. Podle vědců nám totiž právě krevní skupina prozradí povahu jejího nositele.

V předchozím díle jsme se seznámili s potomky nejstarších lidí na světě. Nositeli krevní skupiny 0. Nyní se budeme zajímat o jejich ideální obchodní partnery, lidi s krevní skupinou A. Naší pozornosti v tomto díle také neujdou osoby s krevní skupinou B, které neumí lhát.

Krevní skupina A

Jestli se vám už někdy stalo, že jste se zahleděli na nějakou osobu a marně přemýšleli, co vám na ni nesedí, abyste nakonec s hrůzou zjistili, že nic, že je vlastně všechno perfektní, tak to byla určitě osoba s krevní skupinou A. Nositelé této krevní skupiny jsou velmi pečlivý a vždy dbají na to, aby vše co je obklopuje, působilo perfekcionisticky. Rádi se pohybují v uspořádaném prostředí a přesně tak i na druhé lidi působí. Lidé s krevní skupinou A jsou pečliví, přesní, pořádkumilovní, konzervativní a ctí rodinné hodnoty a zákony. Mají svůj zaběhlý denní stereotyp a nemají rádi náhlé změny. Ctí myšlenku: „Když něco funguje, není proč to měnit.“ Tito lidé by byli velmi dobří advokáti nebo soudci.

Velmi často nositelé krevní skupiny působí jinak, než jací ve skutečnosti jsou. Schovávají se například za drsnou maskou nebo si vytváří pozici nedostupného realisticky uvažujícího člověka. Ve skutečnosti jsou ale velmi dobrosrdeční. Většina z nich jsou také majiteli laskavého srdce. Pokud se druhá osoba nenechá odradit nezájmem, který zdánlivě skupina A ze sebe vyzařuje, podaří se jí proniknout přes tvrdou slupku, až k nitru nositele skupiny A, bude velmi mile překvapená, o jak láskyplnou a věrnou osobu se jedná.

Přestože tito lidé nemají problém s čísly, velmi špatně vyhodnocují investice. Pokud i přesto chtějí být v podnikání úspěšní, měli by své podnikatelské plány propojit s jinou osobou, které investiční cit nechybí, nejlépe s nositeli krevní skupiny 0. Obě tyto skupiny si mohou být v podnikatelském vztahu nápomocny. Lidem s krevní skupinou A chybí zároveň schopnost riskovat a nebát se. Kromě pozic jak je advokát či soudce, by se ještě dobře uplatnili jako knihovníci, programátoři nebo žurnalisté. Tuto krevní skupinu má u nás 44 % lidí.

Krevní skupina B

Lidé s krevní skupinou B se vyznačují svou pravdomluvností a kreativitou. Jsou jako divoká voda, kamkoliv vpadnou, je jich tam plno. Okamžitě zaplní celou místnost a všichni o nich musí vědět. Jsou tak nezávislí, všemu otevření, velmi často se jedná o talentované jedince. Mají výborné komunikační schopnosti, dokáží na sebe strhnout pozornost a přesvědčit okolí o své pravdě. Jsou velmi originální, proto bývají také často obdivováni. Nesnáší stereotyp a slovo „Musím“. Občas mají problém uvědomit si, že život není hra ale realita. Neradi se podřizují společnosti, ale někdy to zkrátka jinak nejde. Chtějí si jen tak životem plout, užívat si a nechápou, proč po nich všichni pořád chtějí nějakou odpovědnost a řád. Nesnáší úkoly. Odpočívat ve společnosti osoby s krevní skupinou B je strašně příjemné. Naopak, žít v reálném světě, plném úkolů, odpovědnosti a účtů, které se musí pravidelně platit, to je už těžké. Proto si tito lidé často nerozumí se skupinou A. Ta na nich zčásti obdivuje jejich volnomyšlenkářství a schopnost užívat si. Na druhé straně osoby se skupinou A k smrti vytáčí lidé s krevní skupinou B svým flegmatismem a odporem se přizpůsobit. Oni jen tak životem proplouvají. Lidé s krevní skupinou A a B, by spolu nikdy neměli spolupracovat. Oni se sice navzájem doplňují, spolupráce ale možní není. Skupina A překypuje realismem, řádem, stabilitou, skupina B by zase do podnikání vložila odvahu, kreativitu, talent, takže se zdá, že dokonalá dvojka. Bohužel, jejich vlastnosti ale jsou v takovém protikladu, že spolu nedokáží vydržet. Většinou je to skupina A, které dojde trpělivost a zaútočí na skupinu B. Lidé s krevní skupinou B mají zároveň problém s dochvilností. Už jako děti byli zlobivé. Ne proto, že by byli zlé, to vůbec ne. Ale je těžké je zaujmout a udržet jejich pozornost, patří zkrátka do kategorie živel. Uplatní se ve všech pozicích, které vyžadují kreativitu. Úspěch budou mít jako hráči golfu, psychiatři, kadeřníci, kuchaři. Nikdy ne jako diplomaté. Vždy totiž říkají, co si opravdu myslí. V naší populaci je 12 % lidí s touto krevní skupinou.

V závěrečném díle našeho seriálu se zaměříme na poslední krevní skupinu AB. Zároveň také shrneme pracovní vztahy mezi jednotlivými krevními skupinami.

CategoryZaměstnanci

© 2023 PersonálníŘeditelka.cz od Personální institut, s.r.o.

logo-footer